Bassen

De eerste bas die ik thuis heb gemaakt. Een Jazz Bass. Een mahonie body, esdoorn hals en toets. Fender pick-ups en Gotoh brug en tuners.

Deze bas heb ik geschonken aan het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam waar een goede vriend van mij al decennia lang muziekleraar is.

Deze bas is een geheel eigen ontwerp. Moerasessen body, esdoorn hals, palissander toets met een top van redwood. Seymour Duncan STKJ2 en SPB3 pick-ups, Gotoh brug en tuners.

Ook deze 5-snarige bas is een geheel eigen ontwerp. Moerasessen body, esdoorn hals met wengé toets. De top is gewaterd esdoorn. De pick-up is een Nordstrand MM5.2, de brug is van Göldo en de tuners zijn Gotoh's.

Een fretloze bas. De body is padoek, de hals esdoorn met een esdoorn toets. De pick-up is een Seymour Duncan SMB 4a. Geen actieve electronica. De brug en tuners zijn van Gotoh.Dit is het broertje van de fretloze bas hierboven. De body is essen, de hals esdoorn met een wengé toets. De pick-up is een Seymour Duncan SMB 4a. Geen actieve electronica. De brug is van Göldo en tuners zijn van Gotoh.Een Jazz bass, maar wel met een eigen touch. Een gelamineerde hals (esdoorn, ebben fineer, peer, ebben fineer, esdoorn) en een 4-delige brug.

Een top van gevlamd esdoorn en een wengé toets.

De elementen zijn een paar DiMarzio Ultra Jazz.


Verkocht

Een Embee Stingray. Wederom een iconisch ontwerp uit de vorige eeuw, waar ik een eigen draai aan heb gegeven door geen slagplaat te gebruiken. De body is elzen, de hals is van  gelamineerd esdoorn/mahonie. De toets is wengé, de pick-up is een Seymour Duncan SMB-4DS met een actieve 3-bands toonregeling.


Verkocht

Nog een Embee Stingray. Een broertje van de bas hierboven, maar met een spectatulaire top waar van alles in zit: burl, spalt en allerlei kleuren. De body is elzen, de hals is van  birdseye esdoorn.

De toets is ziricote. De pick-up is een Seymour Duncan SMB-4DS met een actieve 3-bands toonregeling.

Deze bas is mijn lievelingsbas die ik vrijwel altijd zelf gebruik. Daarom is hij niet te koop.

Tenzij er iemand een niet te weigeren bod op doet natuurlijk..... 

In opdracht een hals gemaakt voor een short scale 5 string.

Een Precision model, de moeder aller bassen.

Elzen body met gevlamd esdoorn top, Pau ferro toets.

Seymour Duncan Quarter Pounder pickup, Schaller tuners en Göldo 3D brug.


Verkocht

Deze bas is in opdracht gebouwd. Gebaseerd op de Ibanez Talman, maar met een eigen twist.

Moerasessen body, een esdoorn hals, een ebben toets met block inlay (met dank aan Mark Bailey). Schaller tuners, Göldo brug en MM-pickups uit de donorbas van de opdrachtgever.


Verkocht

Nog een Precision model. Elzen body met gevlamd esdoorn top, wengé toets.

Seymour Duncan Quarter Pounder pickup, Warwick tuners en Göldo 3D brug.