Gitaren


Dit is de eerste gitaar die ik thuis heb gebouwd. Duidelijk geïnspireerd op de Fender Telecaster, maar geen klakkeloze kopie. Essen body, esdoorn hals met ziricote toets, GSP pick-ups, Gotoh tuners en brug.

Deze gitaar heb ik achterneef Koen cadeau gedaan.

Ook deze gitaar is geïnspireerd op een ontwerpvan Leo Fender: de Stratocaster. Mahonie body met esdoorn hals en toets. Tonerider Pure VintageTRS1 pick-ups, Gotoh tuners en brug.

Deze gitaar heb ik geschonken aan het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam waar een goede vriend van mij al decennia lang muziekleraar is.

De eerste gitaar geheel naar eigen ontwerp. Elzen body, esdoorn hals met padoek toets. Seymour Duncan pick-ups, Grover tuners. De eerste gitaar die ik zelf een kleurtje heb gegeven.


Verkocht

Op 13 mei 2014 werd mijn goede vriend Ab, met wie ik al heel lang bevriend ben, 60 jaar. Een speciale gelegenheid die vroeg om een speciaal cadeau. Moerasessen body, esdoorn hals met ziricote toets. Seymour Duncan pick-ups, Grover tuners en Gotoh brug.

Bij deze gitaar heb ik voor de eerste keer een zgn. 'scarf neck' toegepast. Daarbij staat de kop in een hoek ten opzichte van de hals. Moerasessen body, esdoorn hals met wengé toets. Tonerider P90 pick-ups, Grover tuners.

Deze gitaar valt natuurlijk op door de prachtige spalted maple top. Moerasessen body, esdoorn hals met wengé toets. Grover tuners en Seymour Duncan humbuckers. Snaren lopen bij de brug door de body

Een 12-snarige gitaar, met in het hoofd de kenmerkende klanken uit de jaren '60 vande Byrds en de Beatles. De body is van moerasessen, een bubinga hals met gevlamde esdoorn toets. Seymour Duncan P90 elementen en Gotoh tuners.


In augustus 2019 heb ik deze gitaar voor zijn 60e verjaardag cadeau gedaan aan mijn vriend Sitijn.